Hotelska i sobna vrata za Apartmane Konaci Koznik na Kopaoniku

BOSAL vrata, koja ćemo u ovoj referenci predstaviti, estetski su potpuno skladno uklopljena u planinski enterijer, u toplim tonovima koje je klijent sam odabrao.

Ovakav odabir boje i postavke furnira vizuelno najduže i ostaje očuvane strukture protokom vremena, i veoma lepo izgleda čak i nakon mnogo godina.

Sveden, jednostavan i elegantan dizajn koji nikada ne izlazi iz trenda, osnovna je polazna tačka estetike ovih BOSAL vrata, koja možete pogledati na fotografijama u nastavku, a u tekstu i pročitati više u vezi karakteristika samih vrata i specifikacije izrade.

Hotelska vrata

BOSAL je za klijenta izradio set hotelskih vrata. Ova vrata izrađena su u prirodnom furniru hrasta, bajcovanog u boju po izboru klijenta. Klijent je želeo da vrata sa spoljne strane izgledaju malo ekskluzivnije, pa je odabrao da sa obe strane budu ugrađene aplikacione L5 završne lajsne.

Furnirane ploče, koje se nalaze na opšivci sa spoljne strane ulaznih hotelskih vrata, obezbedio je BOSAL, kako bi boja bila u potpunosti identična boji vrata, dok ih je klijent sam obrađivao na licu mesta, prilikom ugradnje vrata. Bravu je obezbedio sam klijent.

Sobna vrata

Sva sobna vrata su u istom dezenu, odnosno horizontalno postavljenom funiru bajcovanog hrasta, sa svedenim, pravougaonim L2 pervajzima. Pervajzi su, kao što BOSAL uvek i preoručuje, bez gera, to jest nisu spojeni pod uglom od 45 stepeni, već pod uglom od 90 stepeni, a oni su na pojedinim mestima i ukrajani, kako bi se dobila maksimalna širina otvora.

Kako su vrata prilično uska, jer su u pitanju apartmani u potkrovlju, imperativ je bio da se dobije što širi otvor, tako da na pojedinim mestima u ovom slučaju nemamo pervajze u punoj širini, jer smo ih nadomestili širinom samog otvora.

Na određenim pozicijama postavljeni su kontra-štokovi, sa skrivenim šarkama u sebi. U pitanju je posebna vrsta BOSAL štoka, koji ima za ulogu da se vrata ravnaju sa spoljne strane i otvaraju ka unutra. Ovde je gornji pervajaz proširen, odnosno pušten do plafona, tako da ova vrata vizuelno deluju kao neka vrsta pregrade, odnosno zida ka spavaćem delu prostora.

Vrata za kupatilo

Ulazna vrata u kupatilo su sa klasičnim šarkama. Naravno, radi otpornosti na kupatilske uslove, imaju kupatilsku obradu i bravu i kupatilski prag.

Vrata za kupatila, za razliku od običnih sobnih, imaju svoj prag, što obezbeđuje bolje dihtovanje, radi zaštite od kupatilskih uticaja i prevenciju izlivanja vode.

Investitor je bio veoma zadovoljan načinom na koji su vrata proizvedena i postavljena, a nama je posebno zadovoljstvo što je BOSAL deo ovako kvalitetnog projekta.

Ukoliko vam se dopada naš rad, javite nam se da i vaš stan opremimo našim sigurnosnim i sobnim vratima!

Pogledajte i ostale reference: