Sigurnosna vrata za West 65

Za potrebe stambenog kompleksa West 65, na Novom Beogradu, proizveli smo i ugradili vrata koja priliče modernom projektu kakav ovaj kompleks jeste. Pogledajmo ishod zajedno!

Ugrađen je naš model LUX sa kasa bravom u dogovoru sa investitorom.

Sa unutrašnje strane imaju kvaku, a sa spoljne, umesto kvake, vrata imaju Hoppe fiksnu kuglu. To praktično znači da se sa spoljne strane mogu otvoriti jedino i isključivo pomoću ključa ili, u slučaju da se zaboravi ključ, uz pomoć stručnog lica koje bi moglo rešiti ovaj problem. Dakle, kada se zatvore spolja, ponašaju se kao da su zaključana i ne mogu se otvoriti samo rukom.

Celom dubinom otvora, ovaj LUX model, ima opšivku u istoj završnoj obradi.

Obrada je furnir natur hrast boje, dakle hrast nije bajcovan, već samo izlakiran bezbojnim lakom. Iznutra su bele boje, farbana poliuretanskim lakom i sa specifičnom  kanelurom koja je izabrana na zahtev investitora.

Ono što je posebno zanimljivo kada su u pitanju ova vrata jeste da je investitor imao zahtev da pervajzi budu prepušteni do plafona i da imaju proširenje sa jedne strane, to jest, da jedan pervajz bude širi.

Razlog koji stoji iza tog zahteva je da bi investitor sam upakovao odeljak sa brojem stana i sa zvoncetom. Zato je pervajz sa jedne strane prilično širi od drugog. U samom pervajzu se nalazi svetlo koje je naknadno ugrađeno.

Prema želji investitora, u okviru vrata nema klasičnog praga, nego su ona spuštena malo niže da bi između bio manji zazor.

Ono što imaju, umesto klasičnog praga, je aluminijumski prohromski prag, odnosno, prohromski tanak profil, koji se nalazi ispod krila i ne vidi se ni sa spoljne ni sa unutrašnje strane.

Ukoliko vam se dopada naš rad, javite nam se da i vaš stan opremimo našim sigurnosnim i sobnim vratima!

Pogledajte i ostale reference: