Sigurnosna i sobna vrata za ceo stan u Zemunu

Na naše veliko zadovoljstvo, pozvao nas je klijent sa željom da njegov kompletan stan, koji se nalazi u Zemunu, opremimo našim vratima. Od ulaznih, pa sve do sobnih i kupatilskih – sva vrata u ovom nesvakidašnjem, modernom stanu su iz BOSAL-ove proizvodnje.

Vrata su najvišeg kvaliteta, savremenog dizajna i neobično uklopljena u enterijer stana.

Ulazna sigurnosna vrata

Ulazna sigurnosna vrata su u dezenu vertikalno postavljenog senčenog jasena, izuzetno moćna i izdržljiva. Ovo je Lux model BOSAL sigurnosnih vrata, koji obezbeđuje najviši stepen sigurnosti, zvučne izolacije, i dolazi sa atestom IV nivoa protivprovalnosti.

U cene Lux modela je uključena kompletna opšivka štoka, tako da u ovom slučaju nije bilo dodatnih troškova oko zidarskih radova nakon montaže vrata, već je sve isporučeno po sistemu „ključ u ruke“.

Još jedna prednost drvenih obloga oko metalnog štoka vrata, pored eliminacije naknadnog zidanja i malterisanja, je i vizuelnog tipa – celokupna vrata dobijaju izgled masivnih, drvenih vrata, bez vidljivih metalnih površina i lako se uklapaju u svaki enterijer ili eksterijer.

Kupatilska vrata

Kupatilska vrata su masivna i dominantna. U pitanju su vrata sa veoma širokim pervajzom (drvenim lajsnama oko štoka), kontra-štokom i skrivenim šarkama (kontra-štok ima karakteristiku da se vrata ravnaju sa spoljne strane, a otvaraju ka unutra), tako da zatvorena vrata sa spoljne strane zaista izgledaju besprekorno.

Konkretna vrata možemo slobodno svrstati i u naše modele skrivenih sobnih vrata, jer nestandardna širina pervajza (od 30-40cm) odaje utisak da su jedinstvena sa zidom.

Druga kupatilska vrata su u potpunosti skrivena i preko njih je postavljen foto tapet sa dezenom biblioteke, koji razbija monotoniju sivog dekorativnog kamena. Savršenom završnom obradom stiče se utisak da su vrata „nevidljiva“ i zid izgleda kao jedinstvena celina ,u ovom slučaju – zidne police prepune knjiga.

Sobna vrata

Sobna vrata u dnevnoj sobi, takođe u dezenu senčenog jasena poput ulaznih, s tim da je furnir ovde postavljen horizontalno, vode iz dnevne u spavaću sobu i skrivena su sa strane dnevne sobe.

Sa unutrašnje strane, tj. gledano iz spavaće sobe, klijent ih je uklopio u enterijer sa neobičnim crvenim tapetama, tako da je drveni dezen senčenog jasena dodatno istaknut.

Dečije sobe

Iz spavaće, drugim vratima se produžava u malu dečiju sobu. Savršeno se uklapaju u svetle tonove enterijera dečije sobe i ovo su vrata sa skrivenim pervajz lajsnama. Primećujete razliku između ovih i masivnih pervajz lajsni na prvim kupatilskim vratima.

Druga vrata u maloj dečijoj sobi su sa ogledalom, okvirom rađenim u furniru, farbana poliuretanskom bojom u željenu nijansu plave. Vrata mogu biti sa običnim, dim-ogledalom ili u devet različitih boja stakala, a izbor je na klijentu.

Ovakva vrata vizuelno utiču na volumen prostora, produbljuju antre ili  jednostavno mogu biti praktična zbog ogledala u garderobi ili spavaćoj sobi.

Plava vrata vode u veću dečiju sobu i sa te strane su skrivena i ukrašena zanimljivom foto tapetom sa motivima omiljenih Diznijevih junaka  iz serijala Cars.

Druga ulazna vrata u ovu dečiju sobu su ujedno i klizna vrata sa ogledalom.

Prozori

Svi prozori u ovom stanu su iz ponude BOSAL stolarije. Odabrani profil je Rehau Ecosol PVC profil koji predstavlja optimalno rešenje za stambenu upotrebu. Petokomorni sistem dubine 70mm sa termo prekidom omogućava vrhunske termo i zvučne izolacione karakteristike. Koristi se u proizvodnji kako PVC prozora tako i PVC vrata.

SIEGENIA okov najnovije generacije, osigurava kvalitetno zatvaranje i poseduje veći stepen protivprovalne zaštite.

Imajući u vidu da je odabir stakla jedan od najbitnijih kriterijuma prilikom kupovine prozora, s obzirom na to da ono čini do 80% površine prozora, u ovom slučaju klijent se odlučio za niskoemisiono staklo (E-LOW), punjeno argonom. Jedna od najbitnijih karakteristika ovakvog stakla je njegova energetska efikasnost – poboljšana izolacija do 34%, dok je procenat propustljivosti dnevnog svetla preko 80%.

BOSAL pruža raznovrsne mogućnosti kada je izbor stolarije, kao i sobnih i sigurnosnih vrata u pitanju. Potrebno je samo da klijenti imaju dobru ideju o tome šta žele da postignu u enterijeru i koji im je stepen kvaliteta odgovarajući.

U ovom slučaju, visok stepen sigurnosti, dobra izolovanost prostorija i moderan dizajn odlikuju vrata i prozore ovog stana. Klijent je želeo upečatljiva i dominantna vrata, koja se uklapaju u smelo osmišljeno okruženje, a njegova zamisao je u potpunosti ispraćena, kao što se može videti na fotografijama.

Pogledajte i ostale reference: