LUX model sigurnosnih vrata za Merin Plazu na Vračaru

Merin Plaza, prelepa zgrada na Vračaru, bila je jedna od naših destinacija. Kada to kažemo, mislimo na zadatak koji smo imali, a to je da nekoliko stanova opremimo BOSAL ulaznim vratima.

Troja vrata, s jedne strane posmatrano veoma različita, a ipak po kvalitetu ista, predstavljaju sam vrh naše ponude. Naime, u sva tri slučaja, u pitanju su LUX sigurnosna ulazna vrata.

Radi se o našem najprepoznatljivijem modelu, a ona su ujedno i sinonim najviše klase sigurnosti za vrata koja se ugrađuju u stambenim zgradama.

LUX model atestiran je na IV nivo* protivprovalnosti u Srbiji i Austriji, dolazi sa kompletnom opšivkom štoka, tako da ne zahteva dodatne zidarske radove i ulaganja nakon montaže – po sistemu „ključ u ruke“.
Obezbeđuje najbolju termo i zvučnu izolaciju, do 42 dB.
*Najviša klasa sigurnosti za vrata koja se koriste u stambenim objektima

Kao što znate, BOSAL LUX model sigurnosnih vrata nudi klijentima mogućnost biranja završne obrade, počev od prirodnog furnira hrasta, bukve, oraha, trešnje i jasen mahagonija, pa i fineline furnira.

Konkretno, ova vrata sa spoljne strane imaju obradu od hrastovine, sa horizontalnom postavkom furnira, koja je zbog visine podeljena u 6 polja.

Vrata su sa prepuštenim pervajzima sa spoljne strane do plafona, imaju cilindar bravu i unikatni ključ – kao što je to slučaj sa svim LUX modelima – dok je kvaka Hoppe Lecce, neupadljivog i elegantnog dizajna. Vrata su sa unutrašnje strane bele boje, bez ikakve aplikacije i sa ravnim pervajzom.

Kako je svaki klijent prilagođavao vrata svojim potrebama i svom ukusu, u drugom stanu izabrana je bela završna obrada sa aplikacijama, sa upuštenim nivoom bez vraćenih ploča i sa L5 aplikacionim pervajzima.

Sobna vrata nisu iz BOSAL-ove proizvodnje, ali postoji sličnost sa BOSAL ulaznim vratima. Brava je, ponovićemo, cilindar brava sa unikatnim ključem, koju dobro poznaju svi ljubitelji LUX modela. Špijunka je širokougaona, marke Sekurema, a kvaka je, ponovo, nemačke marke Hoppe, model  Lecce.

U ovom slučaju, klijentu smo izašli u susret i obradu vrata prilagodili njegovim potrebama. U pitanju je furnir postavljen horizontalno, a furnir je izabran po uzorku boje koja ne postoji u BOSAL-ovoj standardnoj ponudi. Boja je sivkasti hrast, unikatna i po zahtevu urađena.

Ovo su još jedna vrata koja imaju drugačiju aplikaciju sa unutrašnje strane. Možemo reći da je u pitanju klasičan izgled, aplikacija je iz jednog polja preko celog krila i imaju aplikacione L5 lajsne. To su najveće, a ujedno i najtraženije lajsne od strane naših klijenata.

Vrata čine harmoničan spoj sa gelenderom od gvožđa u hodniku zgrade, koji nije iz BOSAL-ove proizvodnje, ali jeste kompatibilan sa našim dizajnom.

Pogledajte i ostale reference: