LUX model sigurnosnih vrata za stanove u A Blok-u

U pitanju je najprepoznatljiviji model BOSAL sigurnosnih vrata – LUX predstavlja sam vrh naše ponude.

Atestiran na IV nivo* protivprovalnosti u Srbiji i Austriji dolazi sa kompletnom opšivkom štoka, tako da ne zahteva dodatne zidarske radove i ulaganja nakon montaže – po sistemu „ključ u ruke“.

Obezbeđuje najbolju termo i zvučnu izolaciju, do 42 dB.

*Najviša klasa sigurnosti za vrata koja se koriste u stambenim objektima

Opremljena su sigurnosnom bravom marke Mottura 85.971 sa kvalitetnim CISA astral tekno cilindrom kao i Hoppe okovom. Brava Mottura osigurava vrata u šest tačaka (+3 fiksna na krilu) pružajući maksimalnu sigurnost. Na vratima se nalazi i širokougaona špijunka, takođe neizbežni element našeg LUX modela.

Što se izbora boja i materijala tiče, ovaj LUX je, sa unutrašnje strane, čisto bele boje, a sa spoljne strane je prirodni hrast natur boje, postavljen u horizontalnom smeru, dok je štok, zapravo opšivka, rađena u beloj boji.

Nije nam potrebno oštro oko posmatrača da bismo, na ivicama vrata, primetili lajsnu tamnije boje.

Ova lajsna je, zapravo, ekpsandirajuća traka koja ima ulogu protivpožarne ispune. Traka je „ukopana“ u krilo i njena funkcija je, ako eventualno dođe do požara, da se naduva, nabubri i da na taj način spreči da u susednu prostoriju prodru plamen, toplota i dim.

Obratimo li pažnju na prag, primetićemo da je u pitanju klasičan BOSAL-ov prag s devijatorom šipova koji mu omogućava zaključavanje u donjoj zoni.

Drvena obloga je omogućila da celokupna vrata  dobiju izgled masivnih, drvenih vrata, bez vidljivih metalnih površina koje bi uticale na celokupni estetski utisak.

Pogledajte i ostale reference: