Sobna vrata i ALU stolarija za kuću u okolini Beograda

Klijent je izrazio želju da našim vratima i aluminijumskom stolarijom opremimo njegovu kuću, koja se nalazi u okolini Beograda.

Sobna vrata

Sva sobna vrata za ovu modernu, prelepu kuću rađena su u istom dizajnu i u dezenu jasena. Dezen je vertikalno postavljen, tako da vrata odaju efekat starine, imitirajući stara ambarska vrata u jednoj modernijoj formi.

Svojstvo ovakvih vrata je takvo da što su vrata šira, ona deluju svetlije, a što su uža – tamnije. Ovo se postiže time da vrata sa užim senkama odaju tamniji efekat, jer su senke bliže, i obrnuto – vrata sa širim senkama odaju svetliji efekat, jer su senke udaljenije.

Razlika između dva tipa sobnih vrata na ovoj fotografiji može se uočiti i na pervajzima.

Na levim vratima, koja su uža, prepušten je prevajz, a vrata u gornjem delu imaju nadvratnik i vizuelno deluju izduženije, jer ih prepušteni pervajz, kao i uže senke, čine izduženijim.

Vrata desno na ovoj fotografiji su sa klasičnim pervajzom od 8 cm, a imajući u vidu i šire senke na dezenu jasena, deluju veće i šire.

Ručke na svim vratima su odabrane iz naše standardne ponude, a ovde je u pitanju Hoppe Stockholm model ručki. To je odlična kvaka, koja se kroz naše dugogodišnje iskustvo pokazala veoma kvalitetnom.

Isti stil ispraćen je i na sledećim vratima, koja se mogu videti na fotografiji, s tim što su ovo vrata koja su rađena u kontra-štok varijanti (desna vrata) i sa skrivenim šarkama (leva vrata). Vizuelno izgledaju isto sa prednje i spoljašnje strane, međutim, vrata sa kontra-štokom se otvaraju ka sobi (ka sebi), dok se vrata sa skrivenim šarkama otvaraju ka spolja, to jest iz sobe (od sebe).

Razlika je i u tome što su na desnim vratima šarke uočljive, dok se na levim ne vide jer su postavljene skrivene šarke, što je jedna od dodatnih opcija opreme prilikom odabira sobnih vrata iz naše proizvodnje.

Još jedna enterijerska vrata, uklopljena u okruženje sa crnim plakarom i plavim zidom, su vrata sa kontra-štokom, malo su šira, te samim tim izgledaju svetlije.

U ovoj kući postavli smo i kupatilska vrata, koja prate estetiku ostalih sobnih vrata, malo su su uža i sa kontra-štokom. Okov je identičan, s tim što je u ovom slučaju iskorišćena kupatilska brava.

Aluminijumska stolarija

Za potrebe ove kuće radili smo aluminijumsku stolariju na dva mesta – u dnevnom boravku, to jest na ulazu u zadnje dvorište i na terasi.

U dnevnom boravku nalaze se velika aluminijumska vrata, klasična, sa cilindrom i kvakom spolja i unutra. Ovo nisu balkonska vrata, već ulazna. Možda deluje neobično to što su ovo ulazna vrata, a asociraju na balkonska, međutim, nedostatak malog praga i postavka cilindra je ono što ih čini ulaznim vratima.

Balkon je u potpunosti zastakljen našom ALU stolarijom. U pitanju je klasičan aluminijumski profil M 11000, koji je postavljen celom dužinom od 6 metara balkona. Svi delovi su fiksni, osim dvoja vrata koja se otvaraju ka unutra.

Iznad balkona su fiksirani fasadni ALU sistemi, koji zaista lepo izgledaju i pružaju skylight efekat.

Uvek se trudimo da maksimalno izađemo u susret svim zahtevima klijenata, a tako je bilo i u ovom slučaju. Klijent je bio prezadovoljan celokupnim urađenim poslom.

Ako mislite da je došlo vreme da i vi zamenite svoja vrata ili stolariju, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo se potruditi da dobijete baš ono što ste želeli.

Pogledajte i ostale reference: