Sigurnosna i sobna vrata za stan u centru Beograda

Salonski stan u Svetozara Markovića u Beogradu opremili smo sigurnosnim i sobnim vratima iz BOSAL-ove proizvodnje. Kako salonski stanovi zahtevaju kvalitetna, velika i impozantna vrata, vodili smo računa da se ona uklapaju u celokupnu estetiku prostora.

U ovom tekstu bliže ćemo opisati detalje u vezi sa sigurnosnim i sobnim vratima koja smo montirali u ovom stanu.

Sigurnosna vrata

Ulazna sigurnosna vrata su klasična, dvokrilna, BOSAL-ov LUX model. Ova vrata imaju svoje glavno i pomoćno, manje krilo i podeljena su u odnosu 2:1 (2/3 glavno i 1/3 pomoćno krilo).

Ulazna vrata imaju opšivku iznutra i spolja, što je dosta specifično, jer se naša sigurnosna vrata obično ravnaju iznutra, dok su u ovom slučaju vrata locirana otprilike na sredini samog otvora. Vrata su bele boje i imaju na sebi kanelure.

Na slici koja prikazuje vrata sa spoljne, ulazne strane, može se primetiti da prag nije veliki, već je skraćen.

Do ulaznih nalaze se jedna manja ekonomska vrata, takođe sigurnosni LUX model, s tim što su ova vrata jednokrilna sa aplikacijom, to jest aplikacionom lajsnom sa spoljne strane.

Sobna vrata

Trokrilna sobna vrata sa peskiranim staklom i prečkama radili smo u beloj boji, kao uostalom i sva vrata u ovom  stanu. Ova vrata su prilično impozantna i savršeno pristaju prostoru sa visokim plafonima i velikim sobama.

Glavno krilo na vratima je srednje krilo, koje se klasično otvara, dok se preostala dva krila sa leve i desne strane otvaraju pomoću šnapera (način na koji se svako krilo pričvršćuje po vertikalnoj osi bravicom koja ide u štok i u pod).

Trokrilna sobna vrata imaju na sebi prečke kojima je staklo podeljeno na pet delova, što vizuelno savršeno izgleda (u praksi smo stekli utisak da staklo na vratima najbolje izgleda kada se podeli prečkama na pet delova).

Vrata su pojačana sa više šarki, to jest imaju dodatnu, četvrtu šarku na svakom krilu, zato što su vrata velika i teška, tako da je sve osigurano dodatnim šarkama.

Ukoliko vam se dopada naš rad, javite nam se da i vaš stan opremimo opremimo našim sigurnosnim i sobnim vratima!

Pogledajte i ostale reference: