TRI NOVE – LUX sigurnosna vrata – Zemun

U mirnom zemunskom kraju, neobičnom po lokaciji i po vrednostima koje čuva, nalazi se kompleks Tri Nove, porodična oaza za čiju je lepotu delimično zaslužan i BOSAL.

Na upit i zahtev klijenta, ugradili smo sigurnosna vrata LUX model IV stepena protivprovalnosti. U pitanju je najviša klasa sigurnosti koja se dodeljuje vratima za stambene objekte.

Zvučna izolovanost ovih vrata, do 42dBgarantuje da nikakva buka iz hodnika ne može dopreti do unutrašnjosti stana, niti se zvuk sa pojačanih zvučnika može čuti zgradom.

Ova vrata, pored funkcionalnosti, takođe plene svojom neobičnom lepotom. Kada kažemo “neobičnom” mislimo prvenstveno na spoljašnju obradu.

Tu lepotu ponajviše duguju završnoj obradi koja se inače nalazi u BOSAL-ovom katalogu: furnir hrast slagan u intarziju. U istom furniru, a u cilju postizanja elegantnog i otmenog stila, napravljeni su i prag, opšivka zida i lajsne.

Što se tiče završne obrade s unutrašnje strane, u pitanju je MDF ofarban u belu boju – sveden, jednostavan, bez kanelura.

Kada je u pitanju izbor brave, izabrana je sigurnosna cilindar brava Mottura koja osigurava vrata u šest tačaka, pružajući maksimalnu sigurnost. Cilindar sa leptirom je tvorevina izrealskog bredna Mul-T-Lock. Kvaka je nemačkog brenda Hoppe, model Lecce.

Vrata imaju širokougaonu špijunku od 180° vidnog polja.

Pogledajte i ostale reference: