Sigurnosna vrata za Voždove kapije

Danas vas vodimo u Voždove kapije – u kondominijum na Voždovcu, kvart koji, i sam ograđen kapijom, predstavlja pravi simbol južne kapije grada, koja povezuje centar Beograda sa njegovim južnim opštinama.

U ovom naselju veoma važnu ulogu igra sigurnost stanara, čemu svedoči činjenica da je u pitanju zaštićena stambeno-poslovna zona, sa recepcijom koja radi 24/7, pristupom pomoću kartice, sa video-nadzorom, privatnim parkom kao oazom mira, ali i podzemnim garažama.

A gde je sigurnost, tu su sigurno i sigurnosna vrata iz BOSAL-ove proizvodnje, zar ne?!

Prema želji klijenta, u ovaj stambeni kompleks smo ugradili Classic Plus sigurnosna vrata.

Classic Plus su, zapravo, sigurnosna vrata Classic BOSAL modela koja imaju opšivku sa spoljašnje i sa unutrašnje strane.
Drugim rečima, opšivka je kao kod BOSAL LUX modela, s tim što je završna obrada, umesto od medijapana, napravljena od univera, a krilo vrata je isto kao na LUX modelu.

S obzirom na to da je u pitanju Classic Plus model, vrata imaju dvostruko dihtovanje i odličnu termo izolovanost, kao i zvučnu izolovanost od 38dB, a od izuzetne je važnosti i protivprovalna otpornost III stepena koju poseduju.

Takođe, imaju sigurnosnu bravu modela “kasa brava”, poznatog brenda Mottura. Ova brava ima radni ključ i korisnički ključ. U periodu korišćenja radnog ključa, vrata se zaključavaju 2 puta, a kada se počne koristiti korisnički ključ, onda je zaključavanje 4 puta. Već posle prve upotrebe korisničkog ključa, radni ključ više ne važi, to jest, ne može da otvori vrata.

Drugim rečima: majstori, sve ostale osobe koje učestvuju u opremanju stana i koje imaju radni ključ, mogu ga koristiti samo do prve upotrebe ključa od strane stanara. Nakon toga, radni ključ gubi svoju funkciju.

Vrata imaju aluminijumsku HOPPE Stockholm kvaku, koja je zbog svog izgleda – diskretna, vizuelno nenametljiva i ne skreće pažnju na sebe. Ova kvaka je prilično popularna među BOSAL-ovim klijentima.

Špijunka na vratima je standardna širokougaona BOSAL-ova špijunka, vidnog polja od 180˚.

Vrata imaju aluminijumski kant krila (na fotografijama se vidi kao aluminijumska ivica) i umetne lajsne koje predstavljaju estetski detalj.

I ivica i lajsne su evoksirane, postavka je horizontalna i vizuelno “deli” vrata na pet polja. Ova vrata imaju 2 šarke i pravougaone aluminijumske  lajsne, koje su i obavezne na Classic modelu.

Boja ovih Classic Plus sigurnosnih vrata nije jedna od standardnih boja koje BOSAL ima u svojoj ponudi, već je dobijena isključivo “custom made” – za potrebe ovog projekta i po želji samog klijenta.

Ukoliko vam se dopada naš rad, javite nam se da i vaš stan opremimo našim sigurnosnim i sobnim vratima!

Pogledajte i ostale reference: