Sigurnosna, sobna i kupatilska vrata za salonski stan u Resavskoj

Klijent koji je vlasnik salonskog stana u Resavskoj ulici u Beogradu, javio nam se sa željom da sobe ovog prelepog, modernog stana opremimo našim vratima.

Zahtev je bio da sva vrata budu bele boje, kao i da svaka ponaosob budu upečatljiva i da se savršeno uklapaju u enterijer prostorije u kojoj se nalaze.

Ulazna sigurnosna vrata

Model ulaznih sigurnosnih vrata iz BOSAL-ove proizvodnje je Lux, sa obostranom opšivkom – i spolja i iznutra. Vrata su rađena sa aplikacijama, to jest aplikacionim lajsnama A7, sa upuštenim i vraćenim nivoom.

Završni pervajzi na ovim vratima su takođe aplikacioni, oznake L5.

Sobna vrata

U ovom stanu u centru Beograda BOSAL je, po zahtevu klijenta, montirao nekoliko tipova sobnih vrata, koja se sva stilski uklapaju u enterijer salonskog stana.

Prvi model sobnih vrata se estetski uklapa sa ulaznim vratima, ona su klasična i gotovo u potpunosti prate izgled ulaznih vrata, s tim što u gornjoj zoni imaju nadvratnik sa staklom, podeljen u tri dela.

Ovaj model sobnih vrata nalazi se na ulazima u sobe, iz hodnika. Model, kao što je to slučaj i sa ulaznim vratima, poseduje aplikacije na krilima, kao i aplikacije na završnim pervajzima.

U hodniku se mogu lako uočiti masivna dvokrilna vrata koja vode u dnevnu sobu, sa dva proširenja.

U pitanju su dvokrilna klizna vrata sa staklom i fiksnim proširenjem sa obe strane.

Krilo vrata je pravljeno tako da kada se otvori upada tačno u širinu proširenja, tako da se praktično ne vidi kada su vrata otvorena, kako ne bi bilo vizuelnih preklopa, već je zamisao da sve bude čisto, jednostavno i ravno.

Same aplikacije na štokovima prate izgled ostalih vrata u stanu, tako da su i u ovom slučaju u pitanju aplikacione lajsne A7, sa upuštenim i vraćenim nivoom.

Osim samih kliznih sobnih vrata, u ovom slučaju rađena je i opšivka otvora, bez krila. Samo na takvoj opšivci može da se radi aplikacija sa upuštenim i vraćenim nivoom.

Kompletna vrata opšivena su završnom opšivkom. Završna obrada kod ovih vrata je furnir, što predstavlja strukturu drveta koja je u ovom slučaju farbana belim lakom (belim poliuretanom).

Kupatilska vrata

Kupatilska vrata u ovom stanu spolja prate izgled sobnih.

Kako bismo u potpunosti ispoštovali pravila koja važe za izradu kupatilskih vrata, savetovali smo klijentu da se aplikacija ne radi sa unutrašnje strane vrata, zato što je sa te strane vodootporni medijapan, te se zbog kupatilskih promena temperature i vlage ovo ne preporučuje.

Besprekoran dizajn, svedene linije i jednostavnost odlikuju vrata u ovom salonskom stanu. Klijent je želeo kvalitetna i dugovečna vrata koja odišu neprolaznim klasičnim stilom, a koja ujedno pružaju visok stepen sigurnosti i izolovanosti prostorija.

BOSAL je uvek u dosluhu sa svojim klijentima, pa je tako i u ovom slučaju pažljivo ispratio svaki zahtev, a rezultat se može videti na fotografijama.

Pogledajte i ostale reference: