LUX model sigurnosnih vrata za zgradu u Braničevskoj ulici

U Braničevskoj ulici, ugrađena su sigurnosna vrata LUX model IV stepena protivprovalnosti. To je najviša klasa sigurnosti koja se dodeljuje vratima za stambene objekte.

Zvučna izolovanost ovih vrata, do 42dB, garantuje da nikakva buka iz hodnika ne može dopreti do unutrašnjosti stana, niti se zvuk sa pojačanih zvučnika može čuti zgradom.

Sa spoljašnje strane vrata za završnu obradu je odabran furnir orah koji je vertikalno pozicioniran. Prag, proširene lajsne i nadvratna ploča su urađeni u istom furniru kao i krilo vrata.

Sa unutrašnje strane završna obrada je od farbanog medijapana u beloj boji. Obrada ima 4 horizontalne kanelure koje su podeljene u pet polja.

Ova LUX vrata, kao što praksa nalaže, štiti i sigurnosna brava je marke „Mottura“ sa cilindrom  italijanskog brenda Cisa. Ova brava osigurava vrata u šest tačaka (+3 fiksna na krilu) pružajući maksimalnu sigurnost.

Sa spoljne strane je specijalni štitnik koji sprečava bušenje ili lomljenje cilindra, dokle je sa unutrašnje strane leptir koji olakšava zaključavanje i otključavanje vrata. Brava je opremljena kvalitetnim Mul-T-Lock cilindrom, koji se unikatno izrađuje samo za BOSAL.

Inače, kvaka je nemačkog brenda Hoppe, model Lecce.

Vrata imaju širokougaonu špijunku od 180° vidnog polja.

Pogledajte i ostale reference: