Sigurnosna, sobna, INTEGRA vrata i ALU stolarija za stan u Zemunu

Danas vas vodimo u jedan stan u Zemunu, koji je, prema želji klijenata, opremljen BOSAL-ovom aluminijumskom stolarijom i BOSAL-ovim sigurnosnim, sobnim i INTEGRA vratima.

Aluminijumska stolarija

Glavni kvalitet ovog stambenog prostora je fantastičan pogled na reku. Spojena su dva stana u jedan i vrlo je jasno podeljen na dnevnu i noćnu zonu.

Dnevna soba, kuhinja i trpezarija imaju fantastičan pogled na Dunav, a BOSAL-ov doprinos ovoj lepoti je u tome što je isporučio spoljnu aluminijumsku stolariju, odnosno prozore sa niskoemisionim trostrukim staklom i sa Sigenia Titan AF okovom sa zaključavanjem.

Prozori se zaključavaju iz praktičnih razloga, jer bi, u suprotnom, predstavljali opasnu zonu za dečje nestašluke. Ovi prozori, kao i svi ostali u ostatku stana, imaju plisirane komarnike.

Boja stolarije je tiger  – zapravo, radi se o antracit boji koja je obogaćena metalnim odsjajem. Prozori su zamenjeni na svim adaptiranim prostorijama i imaju iste karakteristike.

Integra

Stan je kompletno opremljen BOSAL INTEGRA vratima, odnosno vratima koja se uklapaju u ravan sa zidom.

Sve je u beloj boji: vrata, zidovi i štokovi. Između vrata i zida nema klasičnih, vidljivih spojeva, nego postoji samo jedna tanka linija gde prestaje zid, a gde počinju vrata. Čak i u predsoblju, vrata su integrisana u prostor tako da se odmah posle njih nalazi stub, pa su samim tim manje vidljiva.

Okov je HOPPE, a kvake su Los Anđeles, specijalno dizajnirane isključivo za INTEGRA program.

Integra vrata u noćnoj zoni su, prema zahtevu investitora, uklopljena u izgled starih, postojećih vrata koja su u stanu bila i ranije.

Iz tog razloga su, sa spoljašnje strane, napravljena u boji senčenog svetlog jasena. Dezen i boja su precizno uklopljeni tako da oko posmatrača ne može da uoči razliku između postojećih i novih vrata.

Ova vrata su sa unutrašnje strane bele boje, a ostali kvaliteti, kao što su okov i brava su, naravno, ostali isti.

Kupatilska, takođe Integra vrata, su bele boje, a na njih je montirana AGB magnetna kupatilska brava koja omogućava ergonomskiju upotrebu, lepše je završne obrade, lakše se koristi i pouzdanija je od klasične brave.

Spavaća soba je specifična po svojim Integra vratima sa staklom. Konkretno, radi se o kupatilskim vratima koja iz spavaće sobe izgledaju kao ogledalo. Naime, staklo od kojih su pravljena, izgleda kao ogledalo koje zauzima jedan deo zida sobe. Pošto je u pitanju intimno kupatilo koje će koristiti dvoje ljudi koji koriste i spavaću sobu, onda je staklo dobilo i praktičnu ulogu, a to je da se kroz njega može uočiti da li je kupatilo u upotrebi ili je slobodno.

Vrata su dugačka od poda do plafona, a okov vrata i sistem zaključavanja su upakovani u izuzetno tanak, diskretan aluminijumski profil koji je širok 30 mm i koji, u sklopu sa vratima, izgleda izuzetno elegantno i svedeno. U aluminijumski profil su upakovane sve četiri šarke, ne postoji klasična brava, već se vrata zatvaraju na magnete i nema klasičnog zaključavanja, koje nije ni potrebno, jer kako rekosmo, u pitanju su vrata između spavaće sobe i kupatila u sklopu sa njom.

Vrata spavaće sobe koja vode u hodnik, sa unutrašnje strane su bele boje, a sa spoljašnje, u skladu sa estetikom, u nijansi jasena.

Kako smo već napomenuli, BOSAL je i ovu sobu opremio aluminijumskom stolarijom istih karakteristika kao u u dnevnoj zoni.

Sigurnosna ulazna vrata

Ulazna vrata su takođe BOSAL-ov proizvod. U pitanju je LUX model, čije su karakteristike IV stepen sigurnosti i I klasa zvučne izolovanosti. I sa unutrašnje i sa spoljne strane, vrata su rađena od medijapana, u klasičnoj beloj boji.

Opšivka sa spoljne strane je komplet preko cele površine zida spolja i čiji jednu skladnu celinu sa vratima.

Sa unutrašnje strane je spušteni plafon i difuzno svetlo koje ga obasjava, kao i pomalo suženi pervajzi da bi širina otvora bila što veća. Kvaka je standardna iz BOSAL-ove ponude HOPPE Stokholm, brava je motura cilindar brava sa leptir zaključavanjem sa unutrašnje strane.

Ukoliko i vi želite da vaš dom opremimo našim vratima, kontaktirajte nas!

Pogledajte i ostale reference: