Sigurnosna i sobna vrata za zgradu u Subotici

Objekat se nalazi na placu površine 2500 kvm u zaštićenom gradskom jezgru Subotice.

Izrada projekta fasade stambeno-poslovnog objekta u ulici Šandora Petefija 3 i 5 u Subotici bio je specifičan zadatak, kakav se retko viđa u ovdašnjoj arhitektonskoj praksi. DG Company je, uz podršku gradskog Zavoda za zaštitu spomenika raspisao međunarodni konkurs za arhitektonsko rešenje ulične fasade.

Razlog za ovu saradnju je pozicija objekta koji se nalazi u zaštićenom gradskom jezgru Subotice između dva objekta sa zaštićenim stilskim fasadama s kraja 19. veka – zgradama Gimnazije i Poliklinike.

Postavljeni LUX model je u završnoj obradi od furniranog jasena. Krilo vrata je “podeljeno” horizontalnim kanelurama koje su senčene, kao i same ivice završnih lajsni.

Na vratima je postavljena STOCKHOLM kvaka prepoznatljivog brenda HOPPE, kao i MOTTURA sigurnosna brava opremljena MUL-T-LOCK interactive+ cilindrom.

Prag vrata je po dogovoru sa investitorom rađen u završnoj obradi od hrasta kako bi se uklopio sa hrastovim brodskim podom.

LUX je najprepoznatljiviji model BOSAL sigurnosnih vrata – LUX predstavlja sam vrh naše ponude.

Atestiran na IV nivo* protivprovalnosti u Srbiji i Austriji dolazi sa kompletnom opšivkom štoka, tako da ne zahteva dodatne zidarske radove i ulaganja nakon montaže – po sistemu „ključ u ruke“.

*Najviša klasa sigurnosti za vrata koja se koriste u stambenim objektima

Upravo taj način izrade, isključivo po meri i sa opšivkom celom dubinom zida, obezbeđuje najbolju termo i zvučnu izolaciju, do 42 dB.

Montaža LUX modela traje jedan radni dan, što je daleko kraće od svih ostalih modela kada se uzmu u obzir naknadni zidarski radovi.

Masivnost i težina LUX modela zahteva okov koji može da ga prati u stopu. Kvaka nemačkog brenda HOPPE model Stockholm, pored vrhunskog kvaliteta i izdržljivost izdvajaju se elegantnim i neupadljivim dizajnom.

Širokougaona špijunka 180֯.

Sobna vrata

Postavljena su sobna vrata rađena po želji i meri. Završna obrada sobnih vrata je farbani MDF poliuretanskom bojom po RAL karti u dogovoru sa investitorom.

Krilo sobnih vrata je oplemenjeno horizontalnim kanelurama, koje dele krilo na pet jednakih delova. Na vratima je postavljena MILOS kvaka prepoznatljivog brenda HOPPE, kao i AGB magnetna brava.

Vezu krila i štoka vrata čine tri visokokvalitetne brodske šarke.

BOSAL sobna vrata svojom konstrukcijom i izradom po meri obezbeđuju odličnu izolaciju, dugotrajnost i praktično neograničene mogućnosti završnih obrada i uklapanja u enterijere.

Krilo vrata izrađeno je od ekstrudirane iverice, obostrano obložene medijapanom koji lakiramo poliuretanom u preko 200 boja po RAL karti ili furniramo prirodnim furnirima u više od 30 tonova.

Uz mogućnost vertikalnog i horizontalnog furniranja, izbor aplikacionih i umetnih lajsni, i 25 ponuđenih kanelura savršeno se uklapaju u svaki poslovni prostor i dom.

Pogledajte i ostale reference: