Sigurnosna, INTEGRA vrata i ALU stolarija za tri stana na Studentskom Trgu

Na Studentskom Trgu, u centru Beograda, nalaze se tri stana koje smo opremili ALU stolarijom, unutrašnjim INTEGRA i sigurnosnim ulaznim vratima.

Iako po mnogo čemu specifični, ovi stanovi imaju i neke zajedničke osobine, a one se prvenstveno odnose na izbor i kvalitet materijala koji je korišćen prilikom njihovog opremanja:

Na prvom mestu, svi stanovi su tzv. pametni stanovi, koji svoje funkcije regulišu prostim ubacivanjem i izbacivanjem kartice.

ALU stolarija

U sva tri stana je prisutna aluminijumska stolarija koja je svuda ista: profil Alumil iz serije M 11000.

Spolja, na terasama, odnosno u dvorištima, ugrađeni su brisoleji za zaštitu od sunca, koji osiguravaju ravnomernu raspodelu sunčeve svetlosti i sprečavaju akumulaciju toplote.

Aluminijumske roletne se spuštaju i otvaraju na elektropogon, a njihovo podizanje i spuštanje reguliše kartica: podižu se kada se kartica uvuče, a spuštaju kada se izvuče kartica. BOSAL je ugradio sve elektromotore i pobrinuo se za kutije za roletne koje su crne boje, dok je zastor roletne, po želji arhitekte, ostao u beloj boji.

Stakleni delovi, napravljeni od troslojnog stakla i aluminijumske stolarije (već pomenutog Alumila M 11000), kao i balkonska vrata, imaju još jednu specifičnost: u pitanju je boja stolarije, koja je iz specijlane RAL karte, crna boja specijalne teksture.

Što se tiče balkonskih vrata u spavaćim sobama, u njih su ugrađeni plisirani komarnici sa spoljne strane.

Kupatilski prozori, počev od dugačkog prozora nestandardnih dimenzija, pa do najmanjeg, napravljeni su od Alumila i svi imaju aluminijumske ekstrudirane okapnice, koje se, inače, nalaze i na fiksnim staklenim elementima, odnosno u okviru njih.

U kupatilu manjeg stana se nalazi prozor koji ima jednu specifičnost: kipuje se pomoću elektromotora, a sa spoljne strane se nalaze roletne koje se takođe spuštaju  na elektromotor.

Ulazna vrata

U sva tri stana ugrađena su ulazna vrata iz BOSAL-ove proizvodnje.

U pitanju je Classic model sigurnosnih vrata, jedan od naših osnovnih modela koji ima atest III stepena, preciznije to su naša prva vrata koja imaju ovaj atest. Napravljena su od belog univera koji je neutralan u odnosu na ostatak enterijera.  Kupac je ugradio kontrolu pristupa.

INTEGRA sobna vrata

Sva integra vrata su napravljena tako da se uklapaju sa zidom, to jest u ravni sa gipsanim zidom i sva se  otvaraju ka prostoriji kojoj su namenjena. Kao što je uvek slučaj sa Integrom, praktično su nevidljiva.

Radi se o visokim vratima, visine oko 260cm, koja idu od keramičkog poda do gipsanog plafona. Zajedno sa parket lajsnom, vrata su sive boje i prate boju zida. Otvaraju dnevni boravak, kupatilo i spavaću sobu.

Ova vrata su istog tipa i istog dizajna. Kvake su crne boje i odabrao ih je sam kupac.

Kupatilska Integra vrata sa staklom i aluminijumskim okvirom vode do toaleta. Nemaju klasičnu bravu i kvaku, nego ručicu i magnete u svom štoku, čija je dužina od poda i plafona.

S obzirom da su u pitanju kupatilska vrata, imaju deo od peskiranog stakla.

Ukoliko i vi želite da vaš dom ili poslovni prostor opremimo našim vratima, kontaktirajte nas!

Pogledajte i ostale reference: